Rate this post

Składniki:

Na ciasto:

1. 3 szklanki tortowej mąki
2. 4 żółtka
3. 1 kostka margaryny
4. 2 łyżeczki proszku do pieczenia
5. 2 łyżki kakao
6. ? szklanki cukru
7. Aromat śmietankowy

Na masę:

1. 3 opakowania śmietany
2. Pół kilograma twarogu
3. 2 żółtka
4. 6 białek
5. 1 opakowanie budyniu śmietankowego
6. 1 szklanka cukru
7. 20 dag wiórków kokosowych.

Wykonanie:

Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, a następnie dodać żółtka i przesianą wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao mąkę tortową i aromat śmietankowy. Wszystko dokładnie połączyć. Połowę ciasta wyłożyć na przygotowaną blaszkę do pieczenia.
Żół?ka utrzeć z cukrem, serem i śmietaną, wsypać proszek budyniowy i wiórki i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać. Całość wyłożyć na ciasto w foremce i rozsmarować resztę kakaowego ciasta ( można też do reszty ciasta dołożyć trochę mąki i zrobić kruszonkę, którą posypać masę serową). Piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.