Składniki:
Pół opakowania ciasta biszkoptowego w proszku
25 dag malin
2 jajka
300 ml śmietanki kremówki
5 łyżeczek żelatyny
5 dag cukru
1 cukier waniliowy
1 łyżka likieru pomarańczowego
Cukier puder do posypania
Tłuszcz do smarowania folii
Wykonanie:
Przygotować ciasto biszkoptowe według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Blachę wyłożyć natłuszczoną folią i przy pomocy łyżki uformować na blasze 6 krążków. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni i piec biszkoptowe krążki około 7 minut na złoty kolor. Biskwity zdjąć z folią z blachy i wystudzić. Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody. Dodać likier, wymieszać i podgrzać aż żelatyna się rozpuści i wystudzić. Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Umyte, przebrane i osuszone maliny (15 dag) rozgnieść widelcem, dodać do śmietany wraz z wystudzoną żelatyną wymieszać. Na wystudzone połówki biskwitów nałożyć za pomocą szprycki lub papierowej tutki śmietanę i złożyć na pół przykrywając śmietanę. Udekorować malinami i obsypać cukrem pudrem.