Female hands holding lunch delivery box diet meal at work from home office. Woman employee eats healthy dietary dessert take away nutrition daily healthy food weight loss diet menu, close up view.
Rate this post

Składniki:

75 dag filetów z dorsza
3 łodygi selera naciowego
Sok z cytryny
4 marchewki
3 cebulki ze szczypiorkiem
1 strąk zielonej papryki
1 strąk czerwonej papryki
3 łyżki masła
1 łyżeczka bulionu instant
2 łyżki rzeżuchy
Sól, pieprz

Wykonanie:

Filety opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki i skropić sokiem z cytryny.
Warzywa oczyścić, umyć pokroić w paseczki.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić warzywa i krótko poddusić, a następnie doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wlać ? szklanki wody i dodać bulion. Warzywa gotować około 10 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Następnie włożyć do warzyw kawałki ryby i gotować jeszcze 5 minut pod przykryciem.
Opłukać rzeżuchę pod bieżąca wodą i osuszyć.
Dorsza z warzywami udekorować rzeżuchą (lub koperkiem lub zieloną pietruszką). Podawać z ziemniakami lub białym pieczywem.