Rate this post

Składniki:

1 kg filetów rybnych z dowolnej ryby
5 dużych ziemniaków
2 marchewki
1 pietruszka
25 dag szpinaku
1 por
Sok z połowy cytryny
Pół łyżeczki tymianku
Pół łyżeczki ziół prowansalskich
Curry
4 łyżki sosu sojowego
3 jajka
Bułka tarta
Oliwa
Puszka ananasów
Sól, pieprz

Wykonanie:

Ryby oczyścić i ugotować w osolonej wodzie. Warzywa obrać i umyć. Ziemniaki ugotować w wywarze, w którym gotowały się ryby.
Pokrojone marchewki, pietruszkę, por i szpinak włożyć na rozgrzaną oliwę i podsmażyć. Doprawić sokiem z cytryny i sosem sojowym, wystudzić. Dodać jajko.
Ziemniaki, warzywa i ryby zmiksowana gładką masę. Formować kotlety, obtaczać w tartej bułce, a następnie w rozkłóconych jajkach i smażyć na złoty kolor. Podawać z plastrami ananasa.