-w 100% naturalne,
-przygotowane z najwyższej jakości składników,
-starannie skomponowane pod względem smaku i wartości odżywczych,
-bogate źródło cennego dla zdrowia błonnika pokarmowego,
-doskonałe jako uzupełnienie codziennej, zbilansowanej diety,
-bez dodatku cukru i substancji słodzących,
-bez konserwantów, barwników i substancji zbrylających.
Daktyle to bogate źródło witaminy A oraz witamin z grupy B a także składników mineralnych, tj. wapń, magnez, potas, żelazo, sód czy cynk. Dodatkowo są one bogatym źródłem dostarczających energii cukrów prostych i z tego względu są szczególnie polecane sportowcom i osobom o zwiększonym wydatku energetycznym.
Migdały charakteryzują się wysoką zawartością witaminy B2, witaminy E i błonnika pokarmowego. Są także źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i pierwiastków mineralnych (w szczególności potasu). Przypisuje się im właściwości zmniejszające ryzyko rozwoju chorób serca a także wspomagające pracę mózgu i poprawiające koncentrację.
Płatki owsiane to świetne źródło błonnika – składnika niezbędnego w prawidłowej pracy układu pokarmowego, a obecne w nich beta-glukany przyczyniają się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi i regulują gospodarkę cukrową.
Nasiona chia są bogate w duże ilości naturalnych kwasów Omega 3. Stanowią one także źródło żelaza, magnezu, fosforu i cynku. Dodatkowo nasiona chia wchłaniają i zatrzymują wodę, pęcznieją w żołądku, co w efekcie skutkuje zapewnieniem długotrwałego uczucia sytości.
Kakao charakteryzuje się duża zawartością antyoksydantów – związków neutralizujących działanie wolnych rodników. To również spora pula minerałów, które wspierają pracę układu nerwowego poprawiając pamięć i koncentrację.