Nieaktywne płatki drożdżowe stanowią cenne źródło witamin i minerałów. W ich składzie znajdziemy zarówno spore ilości białka, błonnika, jak również wartościowych węglowodanów. Ze względu na bogatą zawartość błonnika, spożywanie niniejszego produktu może przyczynić się do wzmożenia perystaltyki jelit, jak również wyposażenia mikroflory bakteryjnej w prozdrowotne szczepy bakterii, które przyczyniają się między innymi do zmniejszenia zdolności rozwojowych bakterii gnilnych, odpowiedzialnych za liczne nieprawidłowości w funkcjonowaniu układu pokarmowego. Warto również wiedzieć, że nieaktywne płatki drożdżowe są w stanie dostarczyć do naszego organizmu kompleks witamin z grupy B. Tym samym, wprowadzenie niniejszego produktu do zdrowej diety jest w stanie wspomóc funkcjonowanie układu nerwowego, jak również wyraźnie poprawić kondycję naszych włosów, skóry i paznokci. Ponadto, płatki drożdżowe zapewniają spore ilości kwasu foliowego, o którego suplementacje szczególnie powinny dbać kobiety znajdujące się w okresie ciąży. Kwas foliowy przyczynia się bowiem do prawidłowego rozwoju cewy nerwowej u dziecka, co tym samym zapobiega powstawaniu zaburzeń neurorozwojowych. Nie bez znaczenia dla naszego zdrowia jest również zawarty w płatkach drożdżowych magnez, chrom oraz wapń. Ponadto, płatki drożdżowe, jako jeden z nielicznych produktów, są w stanie dostarczyć do naszego organizmu witaminę D.
Płatki Drożdżowe 200g
15,90 zł
Brak w magazynie
kraj pochodzenia: Francja/Chiny
KETO: NIE
WEGETARIAŃSKI: TAK
WEGAŃSKI: TAK
CERTYFIKAT BIO: NIE
GLUTEN FREE: NIE