Mąka z Ciecierzycy 1 kg

12,90 

Brak w magazynie


KETO: NIE
WEGETARIAŃSKI: TAK
WEGAŃSKI: TAK
CERTYFIKAT BIO: NIE
GLUTEN FREE: TAK

 

Za sprawą zawartości cennych składników odżywczych, witamin i minerałów, wprowadzenie mąki z ciecierzycy do zrównoważonej diety może sprzyjać poprawie naszego zdrowia oraz codziennego samopoczucia. W tym miejscu na szczególną uwagę zasługują antyoksydanty, odpowiadające ze redukcję wolnych rodników w przetworzonej żywności. Co więcej, związki te odpowiadają za zmniejszanie ryzyka rozwoju stanów zapalnych, a co najważniejsze przyczyniają się do redukcji akrylamidu. Niniejszy związek chemiczny uznawany jest bowiem za jeden z czynników rozwoju chorób nowotworowych. Do profilaktyki zaburzeń stanu zdrowia o charakterze nowotworowym przyczynia się również wysoka zawartość błonnika, ukryta w składzie mąki z ciecierzycy. Składnik ten odpowiada nie tylko za utrzymanie prawidłowej czynności jelit oraz zachowanie odpowiedniego rytmu wypróżnień, ale również istotnie wpływa na zmniejszenie ryzyka rozwoju nowotworów w obrębie jelita grubego.

Przewiń do góry