Makaron z pszenicy durum świderki w pięciu kolorach zachwyci wyglądem i smakiem każdego miłośnika dań z makaronem. Makaron świderki, inaczej fusilli, przygotowany został z pszenicy odmiany durum, posiadającej wiele cennych wartości odżywczych i niską kaloryczność.
Makaron został wzbogacony pysznym dodatkiem suszonych pomidorów, buraków, szpinaku i kurkumy dzięki czemu otrzymany makaron w pięciu kolorach: białym, żółtym, zielonym, czerwonym i pomarańczowym.
Doskonały do makaronów z sosem warzywnym lub mięsnym, dodatek do zup, zapiekanek i sałatek makaronowych.
Skład: Semolina (mąka z pszenicy durum), warzywa w zmiennych proporcjach (szpinak suszony, pomidor suszony, burak suszony), przyprawa: kurkuma.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza w 100g
Wartości energetyczne 1527 kJ / 360 kcal
Tłuszcz całkowity 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany przyswajalne 72 g
w tym cukry 3,9 g
Błonnik 3,6 g
Białko 12 g
Sól 0,01 g
ALERGENY
pszenica