Makaron muszelki w pięciu kolorach zachwyci wyglądem i smakiem każdego miłośnika dań z makaronu. Makaron muszelki (po włosku Conchiglie) przygotowany został z pszenicy odmiany durum, posiadającej wiele cennych wartości odżywczych i niską kaloryczność.
Makaron został wzbogacony pysznym dodatkiem suszonych pomidorów, buraków, szpinaku i kurkumy dzięki czemu otrzymany makaron w pięciu kolorach: białym, żółtym, zielonym, czerwonym i pomarańczowym.
Makaron Conchiglia jest doskonały do makaronów z sosem warzywnym lub mięsnym oraz składnikiem zapiekanek i sałatek makaronowych. Ugotowane al dente makaronowe muszelki można nadziewać farszem i podawać jako przystawkę lub zapiekać.
Skład: Semolina (mąka z pszenicy durum), warzywa w zmiennych proporcjach (szpinak suszony, pomidor suszony, burak suszony), przyprawa: kurkuma.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza w 100g
Wartości energetyczne 1527 kJ / 360 kcal
Tłuszcz całkowity 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany przyswajalne 72 g
w tym cukry 3,9 g
Błonnik 3,6 g
Białko 12 g
Sól 0,01 g
ALERGENY
pszenica