Makaron 6-jajeczny 250g

6,90 

Brak w magazynie


KETO: NIE
WEGETARIAŃSKI: NIE
WEGAŃSKI: NIE
CERTYFIKAT BIO: NIE
GLUTEN FREE: NIE

 

Sześciojajeczny makaron Bartolini to produkt inspirowany tradycją kulinarną i przygotowany zgodnie z recepturą stosowaną w naszym kraju od lat.

Jego lekko chropowata powierzchnia, która doskonale chłonie sosy i zupy oraz sprawia, że makaron nie skleja się, to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia.

Makaron nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy. Jego naturalny, słoneczny kolor jest zasługą prostej domowej receptury – połączenia mąki, wody i świeżych jajek.

Makaron jest cienko krojony, jedynie 1,5 mm, dzięki czemu jest delikatny i szybko się gotuje. Idealnie nadaje się do zup i sosów. W Polsce najczęściej serwuje się go z rosołem.

Skład: mąka makaronowa pszenna, jaja świeże 23%

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartość odżywcza w 100g

Wartości energetyczne 591kJ / 140kcal

Tłuszcz całkowity 1,2 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g

Węglowodany 26g

w tym cukry <0,5g Błonnik 2,2g Białko 5,2g Sól 0,02g ALERGENY pszenica

Scroll to Top