Sześciojajeczny makaron Bartolini to produkt inspirowany tradycją kulinarną i przygotowany zgodnie z recepturą stosowaną w naszym kraju od lat.
Jego lekko chropowata powierzchnia, która doskonale chłonie sosy i zupy oraz sprawia, że makaron nie skleja się, to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia.
Makaron nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy. Jego naturalny, słoneczny kolor jest zasługą prostej domowej receptury – połączenia mąki, wody i świeżych jajek.
Makaron jest cienko krojony, jedynie 1,5 mm, dzięki czemu jest delikatny i szybko się gotuje. Idealnie nadaje się do zup i sosów. W Polsce najczęściej serwuje się go z rosołem.
Skład: mąka makaronowa pszenna, jaja świeże 23%
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza w 100g
Wartości energetyczne 591kJ / 140kcal
Tłuszcz całkowity 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g
Węglowodany 26g
w tym cukry <0,5g Błonnik 2,2g Białko 5,2g Sól 0,02g ALERGENY pszenica