BIO Makaron Konjac Spaghetti 385g

11,90 

Availability: 46 w magazynie


KETO: NIE
WEGETARIAŃSKI: TAK
WEGAŃSKI: TAK
CERTYFIKAT BIO: TAK
GLUTEN FREE: TAK

 

Bezglutenowy makaron spaghetti do spożywania na zimno lub gorąco. Przygotowany z ekologicznej mąki konjac z dodatkiem ekologicznego błonnika owsianego. Glukomannan konjak to rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny o tej samej nazwie. Bulwa rośliny konjac jest bardzo bogatym źródłem witamin, minerałów i błonnika. Najcenniejszą właściwością rośliny konjac jest wysoka zawartość błonnika. Konjac oprócz zawartości witamin, zawiera również mikroelementy takie jak żelazo, potas i wapń. Konjac jest znany i spożywany w Azji już od bardzo dawna.

Makaron ma tylko 9 kcal i jest źródłem błonnika pokarmowego odpowiedzialnego za prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego. Jest również odpowiedzialny za uczucie sytości pomimo niskiej kaloryczności.

Jedno opakowanie to porcja dla 2-3 osób.

Skład: woda oczyszczona, ekologiczna mąka konjac, ekologiczny błonnik owsiany

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartość odżywcza w 100g/100ml

Wartość energetyczna 35kJ/9kcal

Tłuszcz 0g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone g

Węglowodany 0g

w tym cukry 0g

Błonnik 4g

Białko 0,2g

Sól 0g

Przewiń do góry