Bezglutenowy makaron spaghetti do spożywania na zimno lub gorąco. Przygotowany z ekologicznej mąki konjac z dodatkiem ekologicznego błonnika owsianego. Glukomannan konjak to rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny o tej samej nazwie. Bulwa rośliny konjac jest bardzo bogatym źródłem witamin, minerałów i błonnika. Najcenniejszą właściwością rośliny konjac jest wysoka zawartość błonnika. Konjac oprócz zawartości witamin, zawiera również mikroelementy takie jak żelazo, potas i wapń. Konjac jest znany i spożywany w Azji już od bardzo dawna.
Makaron ma tylko 9 kcal i jest źródłem błonnika pokarmowego odpowiedzialnego za prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego. Jest również odpowiedzialny za uczucie sytości pomimo niskiej kaloryczności.
Jedno opakowanie to porcja dla 2-3 osób.
Skład: woda oczyszczona, ekologiczna mąka konjac, ekologiczny błonnik owsiany
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza w 100g/100ml
Wartość energetyczna 35kJ/9kcal
Tłuszcz 0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone g
Węglowodany 0g
w tym cukry 0g
Błonnik 4g
Białko 0,2g
Sól 0g