BIO Syrop Z Agawy 1,1 kg

34,90 

Brak w magazynie

kraj pochodzenia: Meksyk


KETO: NIE
WEGETARIAŃSKI: TAK
WEGAŃSKI: TAK
CERTYFIKAT BIO: TAK
GLUTEN FREE: NIE

 

Syrop z agawy, nazywany również nektarem, to substancja słodząca produkowana tylko z niektórych gatunków tej rośliny. Jest trzykrotnie słodsza od cukru. Ma bardzo delikatny smak, porównywalny do miodu, lecz o wiele łagodniejszy. Stosowana jest w sztuce kulinarnej jako zamiennik cukru.

Syrop z agawy zawiera głównie cukry proste. Zawartość fruktozy może wahać się od 56% do nawet 95%. Natomiast glukoza stanowi od 8 % do 20% cukrów. W syropie odnajdziemy witaminy K, C i E oraz minerały tj. potas i sód. Substancja ta dostarcza naszemu organizmowi głównie węglowodany i jest ich tyle samo, co w białym cukrze (w jednej łyżce około 4 gramy).

Przewiń do góry