Ryżotto z warzywami to szybkie w przygotowaniu danie, które możesz przygotować również w pracy, jest pełne składników odżywczych: błonnika, witamin i minerałów oraz wyjątkowo smaczne. Ryżotto z marchewką, papryką i curry dzięki dodatkowi orientalnych przypraw zabierze cię w niezapomnianą podróż smakową.
Bazą ryżotto jest ekspandowany ryż o puszystej konsystencji i aksamitnej strukturze. W skład dania wchodzą również suszone warzywa, m.in cebula, papryka, marchew oraz doskonałe przyprawy składające się na mieszankę curry. Połączenie polskich warzyw z egzotycznymi przyprawami to połączenie, które pokochasz od pierwszego kęsa.
Produkt odpowiedni dla wegan, bez wzmacniaczy smaku z niską zawartością tłuszczu.
SKŁAD: Ryż biały ekspandowany (84%), warzywa suszone w zmiennych proporcjach [cebula, papryka czerwona (3%), marchew (3%), szczypiorek] (11,2%), przyprawy [sól, kozieradka, chili, kurkuma, koper włoski, cynamon, kmin rzymski, imbir, kolendra, goździki, anyż] (3,6%), aromaty naturalne, cukier.
Produkt może zawierać gluten.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza w 100g:
– Wartość energetyczna: 349 kcal
– Tłuszcz 1,0 g
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
– Węglowodany 73,0 g
w tym cukry 4,2 g
– Białko 6,2 g
– Błonnik 8,9 g
– Sól 2,8 g