Ryżotto indyjskie to szybkie w przygotowaniu danie, które możesz przygotować również w pracy, jest pełne składników odżywczych: błonnika, witamin i minerałów oraz wyjątkowo smaczne. Ryżotto indyjskie dzięki dodatkowi orientalnych przypraw zabierze cię w niezapomnianą podróż smakową.
Bazą ryżotto jest ekspandowany ryż o puszystej konsystencji i aksamitnej strukturze. W skład dania wchodzą również suszone warzywa, m.in cebulka, papryka, pietruszka i pomidor oraz doskonałe przyprawy nadające potrawie egzotycznego wyrazu, charakterystycznego dla dań kuchni indyjskiej.
Produkt odpowiedni dla wegan, bez wzmacniaczy smaku z niską zawartością tłuszczu.
SKŁAD: Ryż biały ekspandowany (83%), warzywa suszone w zmiennych proporcjach [cebula, papryka czerwona, pietruszka, pomidor, czosnek] (10,6%), przyprawy [sól, kolendra, kurkuma, kmin rzymski, papryka, chili, cynamon, goździki, gałka muszkatołowa, imbir] (5%), aromaty naturalne, ocet w proszku (ocet jabłkowy, ocet spirytusowy), cukier, suszony zagęszczony sok cytrynowy. Produkt może zawierać gluten.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza w 100g:
– Wartość energetyczna: 352 kcal
– Tłuszcz 1,2 g
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
– Węglowodany 76,0 g
w tym cukry 6,4 g
– Białko 4,0 g
– Błonnik 7,4 g
– Sól 2,9 g