Kaszotto to odpowiedź kuchni polskiej na risotto. Stworzone dla wszystkich, którzy chcą jeść bardziej roślinne. Kaszotto z pomidorami, cebulą i oregano to szybkie w przygotowaniu danie, które możesz przygotować również w pracy, jest pełne składników odżywczych: błonnika, białka, witamin i minerałów oraz wyjątkowo smaczne. Kaszotto orkiszowe z warzywami dzięki dodatkowi pomidorów i oregano przywodzi na myśl kuchnię śródziemnomorską.
Bazą dania jest ekspandowany orkisz o puszystej konsystencji i aksamitnej strukturze. W skład dania wchodzą również suszone warzywa, m.in cebula i pomidor oraz doskonałe oregano i papryka słodka. Danie szybkie w przygotowaniu, a jednocześnie smaczne i odżywcze.
Produkt odpowiedni dla wegan, bez wzmacniaczy smaku z niską zawartością tłuszczu.
Skład: Orkisz ekspandowany (76,7%), warzywa suszone w zmiennych proporcjach [pomidor (5,6%), cebula (5,6%), papryka czerwona, koncentrat pomidorowy płatki (koncentrat pomidorowy, skrobia kukurydziana), nać pietruszki] (19%), przyprawy [sól, oregano (0,7%), papryka słodka] (3,5%), aromaty naturalne, suszony zagęszczony sok z buraka czerwonego.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Wartość odżywcza w 100g:
– Wartość energetyczna: 342 kcal
– Tłuszcz 2,4 g
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
– Węglowodany 60,0 g
w tym cukry 7,3 g
– Białko 10,0 g
– Błonnik 15,0 g
– Sól 2,7 g