Krem orzechowy stanowi doskonałą alternatywę dla uwielbianych przez najmłodszych maseł czekoladowych. Mimo, iż stanowi prawdziwą bombę kaloryczną, jest on również doskonałą skarbnicą cennych dla naszego zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów. Przygotowywany jest z wysokiej jakości orzechów arachidowych, które zawierają w sobie nie tylko cenne kwasy tłuszczowe, ale również duże ilości białka. Dzięki obecności dużej ilości wapnia i fosforu, wprowadzenie niniejszego produktu do jadłospisu może sprzyjać prawidłowemu rozwojowi układu kostnego. Ponadto, witaminy B obecne w składzie orzechów arachidowych wpływają na poprawę funkcjonowania układu nerwowego, a tym samym zwiększenie naszych zdolności do zapamiętywania i koncentracji. Dodatkowo, nasz układ nerwowy, jak również odporność na stres, wspierają zawarte w fistaszkach minerały, takie jak cynk oraz magnez.
Sól himalajska, charakteryzująca się delikatnym różowym kolorem, wydobywany jest z Pakistańskiej części Himalajów. Swój niecodzienny kolor sól ta zawdzięcza śladowym ilościom tlenku żelaza zawartym w jej składzie. Co ciekawe, sól himalajska uznawana jest za jedną z najzdrowszych soli na świecie. Charakteryzuje się ona zwiększoną zawartością cennych związków mineralnych, a ponadto jest wolna od zanieczyszczeń.
Skład:
98% orzechy arachidowe prażone, 2% sól himalajska
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 2419 kJ/ 582 kcal
Tłuszcze 45,2g
w tym
Kwasy tłuszczowe nasycone 6,0g
Węglowodany 18,8g
w tym
Cukry 6,1g
Białko 25,2g
Sól 2,0g