Krem składa się trzech składników:
orzechy arachidowe – około 80% wartości;
miód – około 10% wartości produktu;
olej kokosowy – stanowiącego pozostałe 10% niezwykłego w smaku kremu orzechowego.
Zawarte w nim fistaszki fistaszki (za sprawą zawartych w nich kwasów oleinowych) przyczyniają się do redukcji poziomu złego cholesterolu, a tym samym zmniejszają ryzyko rozwoju zaburzeń w obrębie układu sercowo naczyniowego. Ponadto, orzechy te są niezrównaną skarbnicą witamin z grupy B, jak również magnezu. W związku z tym, ich regularne spożywanie wpływa na usprawnienie funkcjonowania układu nerwowego oraz zwiększenie naszych zdolności do zapamiętywania i koncentracji. Co ciekawe, fistaszki zawarte w powyższym kremie są dobrym źródłem wapnia oraz fosforu. Dlatego też, mogą w sposób pozytywny oddziaływać na prawidłowy rozwój układu kostnego i zmniejszać ryzyko wystąpienia osteoporozy w przyszłości.
Skład:
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 2481 kJ / 598 kcal
Tłuszcze 46,9g
w tym
Kwasy tłuszczowe nasycone 13,5g
Węglowodany 23,3g
w tym
Cukry 5,2g
Białko 20,6g
Sól 0,03g