pasta bezjajeczna

Pasta bezjajeczna z ciecierzycy w kilka minut

Przed Wami pasta bezjajeczna z ciecierzycy! Świetny wybór zarówno dla wegan wspominających smaki dzieciństwa, jak i dla wszystkich otwartych na nowości. Jak ją przygotować? Przed Wami świetny przepis dla osób ceniących sobie czas i wygodę, ponieważ nie wymaga gotowania i obierania jajek.
Do dzieła!

Pasta bezjajeczna - składniki

  • ciecierzyca gotowana – 200g.
  • ulubiony majonez – 2 łyżki
  • płatki drożdżowe nieaktywne – 1 łyżka
  • woda – 1 łyżka
  • kurkuma – 1 łyżeczka
  • czarna sól kala namak* – ½ łyżeczki
  • pieprz ziołowy – ½ łyżeczki
  • pieprz – ½ łyżeczki

Przygotowanie

*Czarna sól kala namak jest kluczowym elementem pasty, ponieważ to ona daje jej charakterystyczny jajeczny smak i zapach. Przyprawa świetnie sprawdza się także w tofucznicy i warto mieć ją w swojej kuchni.

Nie ma nic prostszego!
Wszystkie składniki blendujemy, a na koniec solimy i pieprzymy do smaku, najlepiej świeżo mielonym pieprzem. Podajemy ze świeżym pieczywem i chrupiącymi warzywami.


Wpadnij na nasze media społecznościowe:

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przewiń do góry