GRANOLA JESIENNA

Domowa granola w jesiennym wydaniu

Jesień już w pełni, a wraz z nią coraz trudniejsze poranki. Przy porannym wstawaniu pomóc może pyszne śniadanie, które wyciągnie nas z łóżka. W takiej roli świetnie sprawdzi się granola pełna jesiennych smaków. Granolę przygotujecie bardzo szybko przy użyciu jedynie patelni. Do dzieła!

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Orzechy kroimy i prażymy na suchej patelni
  2. Dodajemy do nich płatki owsiane i prażymy do ich zarumienienia
  3. Bezpośrednio na patelnię dodajemy olej kokosowy, miód i przyprawy, a następnie dokładnie mieszamy.
  4. Patelnię zdejmujemy z ognia i dodajemy suszoną żurawinę.
  5. Granola nabierze chrupkości po wystudzeniu.

Wpadnij na nasze media społecznościowe:

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przewiń do góry